Képben vagyok

 

 

Eddig két művészetterápiás tábor lebonyolítását tudhatom magam mögött. Résztvevőik pszichésen sérült emberek. Táboraink lezárásaként a zalaegerszegi Móricz Zsigmond Építők Galériájától lehetőséget kaptunk alkotásainkon keresztüli bemutatkozásra.

Íme a kiállításra hívó soraim:

„Művészet és terápia. Két alapvetően különbözőnek tekintett fogalom, hiszen miként is kapcsolódhatna össze a föld felett járó, minden racionalitást nélkülöző és szabadságot ígérő művészet és a szigorú, pontosan, előírás szerint követendő terápia?! Meglepően egyszerűen. Mindkettőt a gyógyítás, az önismeret szolgálatába állíthatjuk, ahogy tesszük már a 19. század óta. Már? Kérdezhetnénk. Igen! Ennek ellenére még ma is ízlelgetjük a két fogalomból alakult szót és a mögötte lévő tartalom ízét, jelentőségét és a benne rejlő lehetőségeket.

A művészetterápia eszköz, lehetőség és persze öröm.

Elmondani az elmondhatatlant. Ez az elsődleges szerep. No persze az sem baj, ha mindeközben jól érezzük magunkat egy jó csapattal, szép környezetben. Mi megpróbáltuk. Hogy sikerrel-e, érdemes volt-e? Döntsék el Önök, miután megtekintették a kisebb nagyobb tárgyakat, képeket és beszélgettek a  alkotóikkal, a tábor résztvevőivel.

Nem egy kiállítást szeretnénk. Ennél sokkal többet! Hogy mit? Véglegesen lebontani a falat! Ezért is lett kiállításunk címe „Falakon túl”. Falakon túl, mert az alkotások nem egy pszichiátriai osztály falai között születtek, hanem talán éppen az Önök szomszédságában, ahol együtt éltünk, főztünk, kirándultunk és persze alkottunk. Falakon túl, mert reméljük túljutunk azokon a bizonyos falakon, melyeket az ismeretlentől a sokáig tabuként kezelttől való félelem, bizalmatlanság épített.

Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette e tábor létrejöttét. És természetesen köszönet minden résztvevőknek. „

Néhány alkotás:

 

Főoldal

 

Formák / Lehetőségek

 

Miért is?

 

Szakdolgozat

 

Refrenciák

 

Galéria

 

Kombinált művészetterápia

 

Kommunikatív mozgásterápia

 

Művészetterápia szabad asszociáció

 

Táborok

 

Tematikus művészetterápia

 

Művészetterápia a börtönben

 

Faliújság

 

Linkajánló

 

Kapcsolat

 

Küldjön egy rajzot!